سیر سیاه چجوری درست میشود 2023-01-19
سیر سیاه؛ از خواص و عوارض تا طرز تهیه چطور
در طی این فرآیند، افزودنیها یا مواد شیمیایی دخالت ندارند. سیر حاوی قند و اسیدهای آمینه است، هنگامی که تحت تخمیر قرار میگیرد، ماده ای تیره به نام ملانوئیدین تولید میکند. مصرف سیر سیاه باعث ایجاد و افزایش میزان انرژی میشود و به همین دلیل، ورزشکاران سیر سیاه را به همراه وعدههای غذایی خود قبل از تمرین مصرف میکنند. هر سیر سیاه کامل حاوی حدودا ۱۰ حبه کوچک است که به راحتی از ساقه اصلی جدا میشوند. برای مصرف سیر سیاه به این شکل، صرفا باید پوسته کاغذی دور هر حبه را جدا و سپس آن را به هر شکلی که ترجیح میدهید، میل کنید. ناگفته نماند که در صورت تمایل میتوانید این پوستهها را هم نگه دارید و از آنها برای طعم دادن به آب مرغ و گوشت یا حتی تهیه چای کمک بگیرید.
سیر سیاه سالهاست که وجود دارد و قرن هاست که برای طعم و مزه و اهداف دارویی سنتی و در انواع غذاهای آسیایی استفاده میشود. در حقیقت همان سیر معمولی است که برای هفتهها و یا حتی ماهها تخمیر شده است و بسیار نرم و خوش طعم و در عین حال بسیار شیرین است. سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدانها و سرشار از فواید بسیاری برای سلامتی مانند تنظیم قند خون، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، کمک به سلامت مغز و حتی احتمالا داشتن خواص ضد سرطانی است. از نظر تغذیه، اعتقاد بر این است که سیر سیاه حتی از سیر معمولی مفیدتر است.
در طی این فرآیند قندهای موجود در سیر به طور طبیعی تخمیر می شوند و طعم و خواص جدیدی به آن می بخشند. مصرف منظم سیر سیاه میتواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلولهای مغزیاند کمک کند. خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی سیر سیاه میتواند سلولهای آسیبدیده بدن را ترمیم کند. سیر تغییرات زیادی میکند و تشخیص زمان آمادهشدن آن دشوار است. در هفته اول ممکن است که ته بوتهها نیمسوز و پوست آنها قهوهای شود. حدود روز چهاردهم، سیرها سیاه و سفت میشوند و هفته بعد از آن سیرها شروع به چروکشدن میکنند و پوستشان شل میشود.
بسیاری از افراد، عاشق مزه شیرین و نرمی سیر سیاه می شوند و این مدل سیر را جایگزین سیر سفید می کنند. جدا از طعم خوشمزه و لذیذ سیر سیاه، این خوراکی خواص بسیار زیادی هم دارد و مانند یک دارو در بدن عمل می کند. رنگ، بو و مزه و خواص سیر، با تخمیر در فرآیند تشکیل سیر سیاه تغییر میکند.
برای تخمیر سیر و تبدیل آن به سیر سیاه، می توان از انواع سیرهای ایرانی مانند سیر همدان و کرمانشاه استفاده کرد. در فرآیند تخمیر سیر سفید، طعم سیر شیرین و دلنشین می شود و بوی بد سیر از بین می رود. تهیه سیر سیاه در خانه نیز امکان پذیر است، اگرچه به تجهیزات تخصصی نیاز دارد. هنگام خرید سیر سیاه، مهم است که گزینههای باکیفیت و ارگانیک را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که طیف کاملی از مزایای تغذیهای را دریافت میکنید. به دنبال سیر هایی باشید که در لمس نرم هستند و رایحه ای شیرین و کم رنگ میوه ای دارند. راه های بی شماری برای استفاده از سیر سیاه در آشپزی وجود دارد.
علاوه بر طولانی بودن مراحل تهیه ی سیرسیاه، دما و رطوبت نیز در تبدیل سیرتازه به سیر سیاه نقش اساسی دارد. در طب سنتی بعضی از کشورها از سیر سفید و سیاه برای تقویت میل جنسی مردان استفاده میشود. آنتیاکسیدانهای موجود در سیر میتوانند بر جریان خون، میزان انرژی و سایر عناصر تأثیرگذار بر فعالیت جنسی اثر بگذارند. قرنهاست که از سیر سیاه در انواع غذاهای آسیایی استفاده میشود. استفاده از این نوع سیر به مصر باستان برمیگردد و از آن در طب سنتی هند و چین نیز استفاده میشود.
در این حالت سیر حالت ژلهای پیدا میکند و رنگ آن سیاه میشود و مزه شیرینی پیدا میکند. سیر سیاه خاصیت انرژی زیادی داشته و به عنوان چاشنی و طعم دهنده در تهیه انواع غذا به کار گرفته میشود. آموزشها و مقالات متنوع، پاسخگویی سریع به سؤالات، تضمین کیفیت محصول و ارسال بهموقع بخشی از خدمات ارائهشده میباشد. ما در مجموعه پروبیوتیک افتخار میکنیم میزان مصرف محصولات لبنی و فراسودمند را در کشور هرچند اندک افزایش دادهایم.
تا به اینجای کار میدانیم که سیر سیاه چیست و چه به اشکال مختلفی قابل تهیه است. اما شاید برایتان سوال باشد که چطور میتوان این خوراکی منحصربهفرد را به کار گرفت؟ در ادامه با ۹ ایده مختلف برای آشپزی با سیر سیاه آشنا میشوید. پوره سیر سیاه نوعی چاشنی است که میتوانید یک قاشق از آن را به انواع سوپ، خورش، سس یا سسهای مخصوص سالاد اضافه کنید. اگرچه سیر سیاه بتازگی مورد توجه قرار گرفته است اما قرنها وجود داشته و مورد استفاده قرار میگیرد. اما سیر سیاه صدها سال است که در غذاهای چینی استفاده میشود.
بزرگترین تفاوت سیر سیاه با سیر معمولی این است که سیر سیاه دارای مواد مغذی قوی تری است و بی بو است. میدانیم که سیر تقویتکننده سیستم ایمنی است و سیر سیاه هم از این نظر مستثنی نیست.. سیر سیاه میتواند با تقویت سیستم ایمنی جلوی انواع بیماریهای باکتریایی و ویروسی را بگیرد.
مثل زمانی که شما نان را تست میکنید این حالت اتفاق میافتد، در مورد سیر هم همین حالت اتفاق میافتد. سیر سیاه خیلی خیلی نرم است و یک مقداری ژلهای میشود و خواص آن خیلی بهتر میشود یعنی آنتی اکسیدانهای آن بالا میرود. میدانید که سیر دارای مادهای به نام Allicin است که Allicin آن گرچه کمتر میشود ولی آنتی اکسیدان آن بالاتر میرود. برای بیماری قلبی و برای خیلی از بیماری دیگر بسیار عالی است و حتی ضد سرطان است و از آن استفاده میکنند و به طور کلی برای معده و روده بسیار چیز خوب و مفیدی است و برای قلب خیلی خوب کار میکند. با استفاده از دستگاه تخمیر سیر سیاه میتوانید این ماده غذایی ارزشمند را در خانه تهیه کنید و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوید.
در نتیجه، مکانهای مختلفی برای تهیه سیر سیاه وجود دارد، از خردهفروشیهای آنلاین گرفته تا بازارهای کشاورزان محلی. چه به دنبال حبه سیر سیاه کامل باشید، چه پودر سیر سیاه یا خمیر سیر سیاه، گزینه های زیادی برای مطابقت با نیازهای شما وجود دارد. بنابراین دفعه بعد که در بازار سیر سیاه هستید، یکی از این گزینه ها را در نظر بگیرید تا عمق و پیچیدگی بیشتری به آشپزی خود بیافزایید. سیر سیاه به طور گسترده ای در دسترس است و به راحتی می توان فروشگاهی را پیدا کرد که آن را بفروشد.
سیر سیاه بافت نرم و ژله ای دارد، خوردن آن راحت است و مزه شیرینی دارد. برخلاف سیر سفید، استفاده از سیر سیاه منجر به بد بو شدن دهان نمی شود. سیر سیاه برای کاهش قند خون و افراد دیابتی و همچنین افرادی که فشارخون بالا دارند فوق العاده است. فقط کافیست به اندازه چند حبه از سیر سیاه را همراه با غذا مصرف کنند طی مدت زمان کوتاهی متوجه تاثیر مثبت آن خواهید شد.
در طی فرآیند تخمیر، ترکیبات موجود در سیر تجزیه میشوند و ترکیبات جدیدی تشکیل میدهند که راحتتر توسط بدن جذب میشوند. سیر سیاه همچنین دارای سطوح بالاتر آنتی اکسیدان نسبت به سیر معمولی است که می تواند به محافظت در برابر بیماری های مزمن کمک کند. پس سیر سیاه را از کجا می توان تهیه کرد؟ می توان آن را در فروشگاه های مواد غذایی تخصصی و برخی از فروشگاه های مواد غذایی، هم به صورت آنلاین و هم حضوری پیدا کرد. دانههای سیر سفید وقتی در معرض هرگونه آسیب فیزیکی مانند خرد کردن، لِه کردن و… پس از لایه برداری از پوست بیرونی قرار میگیرند، ترکیب آلیسین را به عنوان یک مکانیسم دفاعی تولید میکنند. از طرف دیگر، سیر سیاه با تخمیر سیر سفید در دمای درجه به مدت 60 روز تولید میشود.
به این صورت که سیر را در دستگاه های خاصی که دما و رطوبت مشخصی دارند در مدت زمان 40 الی 90 روز قرار میدهند. در این فرایند آلیسین موجود در سیر به انتی اکسیدان تبدیل میشود و به همین دلیل بوی بد سیر سفید از بین میرود. همانطور که ذکر کردیم طرز تهیه سیر سیاه با استفاده از دستگاه هایی است که بتوانند این فرایند تخمیر را انجام دهند و بافت سیر را تغییر دهند. در این فرایند تخمیر، سیر نرم میشود و حالت پاستیل مانند به خود میگیرد که برخلاف سیر سفید که سفت و سخت است، به راحتی خورده میشود. همچنین طعم سیر سیاه بسیار خوشمزه بوده و مانند رب انار است. این ماده غذایی با ظاهر متفاوت خود در مقایسه با سیر معمولی، از تخمیر سیر سفید در شرایط دمایی و رطوبتی خاص به دست میآید، فواید زیادی برای بدن دارد و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است.
تهیه این نوع سیر کاری زمانبر است که از ۳ هفته تا ۶۰ روز طول میکشد. برای تهیه سیر سیاه چند روش خانگی وجود دارد، ولی بهترین روش قراردادن بوتههای سیر در آرامپز یا پلوپز است. این روش بسیار آسان است، ولی برای دستیابی به طعم شیرین و خوشایند نهایی باید صبور باشید. سیر سیاه در مقایسه با سیر سفید آنتیاکسیدانهای فعال بسیار بیشتری دارد. استفاده منظم از این نوع سیر در رژیم غذایی میتواند به تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر بیماریهای مزمن و استرس اکسیداتیو کمک کند. قندخون بالا یا هیپرگلیسمی (hyperglycemia) ممکن است سبب عوارضی جدی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی و آسیب عصبی شود.
سیر سیاه دکتر بیزبا گذشت حدودا ۱۴ روز، حبههای سیر به رنگ سیاه درمیآیند و سفت میشوند، اما همچنان باید عمل آوردن را ادامه دهید. یک هفته بعد، حبهها آب میروند و بنابراین پوسته بیرونی هم شلتر میشود. در طی فرآیند تخمیر رنگ سیر، سیاه میشود، همچنین بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند. همچنین دما باید به دقت کنترل شود تا فرآیند تخمیر بهطور یکنواخت و بهینه انجام شود. نوسانات زیاد در دما ممکن است به کاهش کیفیت سیر سیاه منجر شود.
سیر سیاه موثر است ولی معجزه یا یک درمان خیلی مفید برای این مشکل نیست. با تهیهی سیر سیاه در منزل، میتوانید از یک چاشنی طبیعی، خوشمزه و سالم بهرهمند شوید و آن را به دوستان و خانوادهی خود هدیه دهید. مژدی یک سس تند در آشپزی رومانیایی است که از حبههای سیر له و آسیاب شده به شکل خمیری نمک زده و با آب و روغن گیاهی مخلوط میشود.[۱۳] روغن آفتابگردان تقریباً همیشه استفاده در آن میشود. سس سیر را میتوان برای طعم دادن به بسیاری از غذاها و بشقابها مانند استیک، ماهی، غذاهای دریایی، گوشت گوسفند، دنده، مرغ، تخممرغ و سبزیجات استفاده کرد.[۱][۲] از این سس به عنوان چاشنی نیز استفاده میشود.
این فرآیند باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در ترکیبات سیر می شود و رنگ آن را از سفید به سیاه تبدیل می کند. در این فرایند برای ایجاد قوام و چسبندگی مدنظر، به دما و رطوبتی کاملا تنظیمشده نیاز داریم. بوتههای سیر خام مدتی طولانی در دمای ۶۰ تا ۸۷ درجه سانتیگراد و رطوبت زیاد نگهداری میشوند و این کار موجب تغییر رنگ، بافت و مزه سیر میشود. طعم سیر سیاه کمی شیرین و مانند طعم ملاس و بافتش نرم و چسبناک است. آلیسین، که میدانیم باعث بوی تند سیر میشود، در طی فرآیند تخمیر کاهش مییابد و به S-Allylcysteine تبدیل میشود و به این ترتیب، بوی سیر از بین میرود.
سیر سیاه حاوی مواد لینولئیک است که می تواند به درمان مشکلات جنسی مختلف از جمله زود انزالی کمک کند. تایید اینکه سیر سیاه برای درمان زود انزالی مفید است یانه هنوز جای تحقیق بیشتری دارد. شاید شما هم تبلیغات بعضی از برند ها را در مورد سیر سیاه و زود انزالی شنیده باشید و شاید در این زمینه کمی اغراق شده است.
برای این کار انگشت خود را محکم روی یک حبه سیر فشار دهید تا متوجه شوید که آیا نرم شده یا هنوز سفت است. اگر نرم بود، یک حبه سیر را از بوته جدا کنید و پوستش را بگیرید تا آن را دقیقتر بررسی کنید. سیر سیاه زمانی آماده است که نرم شده باشد و بافتی جویدنی داشته باشد. البته ممکن است که بعضی از حبههای داخلی هنوز آماده نشده باشند. بنابراین بهتر است که بگذارید سیرها چند روز دیگر نیز در آرامپز بمانند.
سیر سیاه میتواند به تنظیم انسولین و کنترل سطح قند خون در بدن کمک کند.. سیر سیاه نیز می تواند مانند سیر تازاه برای قلب مفید باشد. سیر سیاه پلاک های چربی دورن خون را با رسوب در دیواره رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق می شوند و جریان خون و در نتیجه سکته مغزی و قلبی شود. سیر سیاه به خاطر داشتن ماده هیدروکسی خواص ضد التهاب بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. بنابراین مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی بهتر است سیر مصرف کنند.
با اینکه سیر سیاه مغذیتر از سیر سفید است و فواید فراوانی برای سلامتی دارد، ماده غذایی شناختهشدهای نیست و چندان استفاده نمیشود. در ادامه، با فواید سیر سیاه برای سلامتی و طرز تهیه آن در خانه آشنا میشویم. آیا فرق سیر سیاه با سیر سفید را میدانید؟ شاید بپرسید طرز تهیه سیر سیاه برای لاغری چگونه است؟ در ابتدا باید بدانیم سیر سیاه چیست و سیر سیاه چگونه درست میشود؟ با خواص سیر سیاه هم آشنا خواهید شد. افراد زیادی برای مشاهده خواص سیر سیاه آن را در صبح با معده خالی می خورند تا از خواص درمانی آن بهرمند شوند. شما می توانید صبح با معده خالی این سیر را رنده کنید و داخل اب حل کنید تا بتوانید از خواص خوب آن بهرمند شوید. سیر سیاه برای تقوسیت سیستم ایمنی بدن و تقویت عملکرد سلول های ایمنی بدن لازن است و شما می توانید با خوردن سیر سیاه با معده خالی به کاهش وزن و تصیفه خون و رفع ناراحتی معده کمک کنید.
افراد مبتلا به بیماری های گوارشی آلرژی به سیر یا تداخل دارویی با سیر سیاه باید قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند. پس از آمادهشدن سیرهای سیاه، میتوانید آنها را داخل ظرفی دربسته تا ۳ ماه نگهداری کنید. سیر سیاه نیاز به گرمای مداوم دارد و در زودپز قابل تهیه نیست.
به جای سیر سفید، پیشنهاد ما این است که این بار حمص را با سیر سیاه درست کنید و تفاوت در طعم و مزه آن را مشاهده کنید. 4- اگر دوست دارید همراه با تماشای فیلم یا مسابقات ورزشی میان وعده بخورید، بازهم می توانید از سیر سیاه استفاده کنید. برای این کار ابتدا با چند عدد سیب زمینی، چیپس خانگی درست کنید؛ سپس سیر سیاه را با روغن زیتون، موسیر، سرکه سفید، نمک، سس کچاپ ترکیب کنید و چیپس خود را همراه با یک سس خوشمزه و مقوی میل کنید. 1- اولین پیشنهاد برای اضافه کردن سیر سیاه، استفاده از آن برای تهیه سس است. برای این موضوع می توانید سیر سیاه را بکوبید، به همراه کمی روغن زیتون مخلوط کنید، مقداری سرکه بالزامیک یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید و همراه با ادویه ها این سس را هم بزنید تا آماده شود. سیر سیاه از ابتلا به بسیاری از بیماریها محافظت میکند، زیرا حاوی مواد مغذی مفید است.
همچنین میتواند انسان را بیماریهای مربوط به سن مانند زوال عقل و آلزایمر را که در اثر سلولهای آسیب دیده ایجاد میشوند، دور نگه دارد. مصرف زیاد سیر سیاه میتواند باعث بوی دهان و بدن و شکمدرد شود. سیر سیاه نمیتواند به تنهایی برای تمامی بیماریها و مشکلات بدن معجزه کند، اما چیزی که مشخص است، خواص بی نظیر این ماده غذایی است که با مصرف مستمر آن میتوان به آنها دست پیدا کرد. طی چند هفتهای که سیر را درون آرامپز یا پلوپز نگه میدارید، شاهد تغییرات متعددی خواهید بود و بنابراین تشخیص اینکه چه زمانی سیر سیاه آماده شده است، آنقدرها آسان نیست.
سیرسیاه چگونه تهیه میشود؟ برای تهیه سیرسیاه باید سیر را طی مدت زمان مشخصی در دستگاه های خاص قرار دهید... دمای مناسب برای این فرآیند معمولاً در بازه درجه سانتیگراد است. دماهای بیش از حد بالا یا پایین میتوانند به کیفیت سیر لطمه وارد کند.
دومین نکته این است که ترجیحا در فضای آزاد سیر سیاه را به عمل بیاورید چون بوی بسیار قوی سیر مشام را اذیت کرده و حداقل بدانید که تا پایان فرایند عمل آمدن سیر سیاه، بوی قوی سیر در محیط پخش خواهد بود. همانطور که گفته شد سیر سیاه نیاز به تخمیر در گرما و زمان برای مدت طولانی دارد و با گرمای فوری حاصل نمی شود. اگر این امکان برای شما وجود دارد که دائما فر خود را روشن بگذارید و حرارت آن را تنظیم کنید می توانید به روش خشک کن که بالا گفتیم مراجعه کنید. معمولا روی بخاری ممکن است سیر پخته شود و رطوبت خود را از دست دهد. اگر از دمای بخاری به همان میزان که گفته شد مطمئن هستید (۶۰ تا ۹۰ درجه بدون کم و زیاد شدن) می توانید سیرها را در فویل بپیچید و در گرما برای مدتی بگذارید. اما معمولا بخاری چنین امکانی ندارد و نتیجه مورد نظر حاصل نمی شود.
از آن در آشپزی اتیوپی به عنوان سس دیپ و به عنوان سسی برای مزهدار کننده گوشت، یا به عنوان چاشنی پایه برای غذاهایی مانند خورش و سس استفاده میشود. سس سیر سسی است که با استفاده از سیر به عنوان ماده اولیه تهیه میشود. این سس معمولاً یک سس تند است که عمق طعم آن با مقدار سیر استفاده شده، تعیین میشود. سس ساده سیر، از سیر و یک ماده دیگر مانند روغن، کره یا سس مایونز تشکیل شده که از آن برای معلق کردن سیر از طریق امولسیون استفاده میشود. برای خرید سیر سیاه با کیفیت و قیمت بسیار مناسب به صفحه خرید سیر سیاه بروید. سیر سیاه به شما انرژی و نشاط میبخشد و ضعف و خستگی را از بین میبرد.
همچنین برای مطالعه مطالب مفید و کاربردی دیگر در زمینه حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن و ایجاد عادات سالم غذایی، به بخش زیبایی و سلامت مالتینا بلاگ مراجعه نمایید. از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با اینکه سیر سیاه چگونه درست میشود اختصاص دادید بی نهایت سپاسگزاریم. به گفته متخصصان تغذیه، سیر سیاه تا حدی از پیری زودرس نیز جلوگیری میکند و در پیشگیری و درمان بیماریهای تنفسی و آسم، کاهش استرس، سرماخوردگی، آلرژی و سرطان نیز مؤثر است. سیر سیاه را اولین بار کره ای ها برای مصارف دارویی تولید کردند و جدا از مصارف دارویی، از این محصول برای تهیه شکلات یا نوشیدنی های انرژی زا نیز استفاده می شود. در این مطلب از سایت همسرتایم به این سوال که سیر سیاه چگونه درست میشود می پردازیم.
اغلب در غذاهای آسیایی استفاده می شود، اما در آشپزی غربی نیز به دلیل طعم منحصر به فرد و فواید سلامتی محبوبیت پیدا کرده است. طعم سیر سیاه پیچیده و چند لایه است و رایحه های شیرین، ترش دارد. به عنوان طعمی غنی و شبیه ملاس و کمی سرکه بالزامیک توصیف شده است. بافت سیر سیاه نرم و جویدنی است که باعث می شود به روش های مختلف آن را به راحتی در ظرف ها بگنجانید. به این صورت که سیر را در دستگاه های خاصی که دما و رطوبت مشخصی دارند در مدت زمان ۴۰ الی ۹۰ روز قرار میدهند. در این فرایند آلیسین موجود در سیر به آنتی اکسیدان تبدیل میشود و به همین دلیل بوی بد سیر سفید از بین میرود.